Det skete den den 24. september i Nordkraft

Dokumentarfilmen Food Inc vises i Biffen kl. 11.00
En dokumentarfilm om den amerikanske fødevareindustris magtfulde position med fabrikslignende landbrug og mangelfulde produkter, der bliver mere og mere ens, og om amerikanernes fremmedgjorte forhold til føden.
Vores madkultur har ændret sig mere de sidste femten år end de forrige hundredetusinde. Med den simple konstatering begynder en grundig afklædning af den korrupte, amerikanske fødevareindustri. Utallige emballagers billeder af glade landmænd på traktorer er en stor fed løgn. I dag foregår 99% af al fødevareproduktion i USA i store, specialiserede industribygninger eller på landområder, der minder om stadionanlæg. I "Food Inc." ser vi på bagsiden af medaljen. Konsekvenserne for vores sundhed og for miljøet, for biodiversiteten, den voksende afstand mellem borgeren og bonden, den voksende centralisering af fødevareproduktionen og den tiltagende politiske manipulation. Billigt fast food og sukkerholdige snacks bliver til dyre udgifter andre steder i systemet og får nærmest karakter af epidemi, når én ud af tre amerikanere allerede i dag får konstateret diabetes. Et forbrugeroprør synes at være den eneste trussel mod McDonalds & co. Og når man har set "Food Inc." er man i høj grad klar til det!
 

Foredrag af Bodil Søgaard - kl. 13.15


Bodil Søgaard har sammen med Troels Østergaard skrevet bogen ”Hvad er det du spiser”
Man skal være meget ny på det økologiske område for ikke at kende Bodil Søgaard og Troels Østergaard.
Bodil Søgaard har i årevis talt for økologi og for mere fokus på de sekundære stoffer, som hun har forsket i på Landbohøjskolen (KVL).
Mange økologisk interesserede måske modtage denne bog med en vis skepsis. Er det en røst fra fortiden? Er det blot de samme synspunkter, vi nu har hørt i 30 år?
Svaret er både ja og nej.
På mange måder bygger bogen på den argumentations-form, som økologien benyttede sig af i sidste århundrede. Den form som mange i dag med foragt vil kalde frelst. De lægger på ingen måde skjul på, at bogens mål er at overbevise læseren om, at det er en god idé at spise økologisk.

Men hør meget mere om det den 24. september kl. 13.15 i Nordkraft
 

Foredrag af Birgitte Escherich - kl 14.15


Birgitte Escherich er af Morgendagens Heltinder kåret som Iværksætter Heltinde.  Morgendagens Heltinder siger at Birgitte Escherich er et fremragende eksempel på at få gode ideer, gøre dem salgsbare og søsætte dem til langtidsholdbare projekter. Hun har målrettet arbejdet med at øge den danke folkesundhed med sin tværfaglige tilgang til emnet og det har virket så godt at hun vandt prisen"
Så der er virkelig noget at glæde sig til når Birgitte vil tale om Kloge Kalorier og Madspil