Græskarsuppe

Græskarsuppe m. ristet græskar, tørret græskarkerner, græskarchips og kørvel

Ingredienser:

1 stk. økologisk Hokaido græskar

1½- 2 liter grønsagsfond (3 stk. bouillonterninger kogt ud i vand kan bruges)

¼ dl. Økologisk Fløde

Salt og peber

Kørvel

Fremgangsmåde:

Start med at dele græskaret i to dele. Skræl dem ren for skrællen som ligges til siden og gemmes til chips. Fjern kernerne fra græskaret og lig dem til siden. Skær så 2/3 del af græskaret ud i mindre stykker og rist dem let i lidt olie i en gryde uden de tager farve. Tilsæt dernæst grønssagsfonden (bruger du bouillonterninger så kog dem ud i vand inden du tilsætter det til græskarrene) og kog det mørt i fonden. Når de er møre, blendes de sammen med fonden. Suppen tilsættes lidt fløde og smages til med salt og peber (husk pas på salt da både kernerne og chipsene er saltet)

Imens renses kernerne for tråde og rester og de tørres i ovnen ved 140 grader uden blæst i 5-10 min af gangen indtil de er tørre. De krydres med lidt salt bagefter

Skrællen ligges på en bakke med bagepapir og tørres i ovnen ved 180 grader uden blæst i 5 min af gangen indtil de er sprøde. (kan dog laves i en friture hvis man ønsker det.)

Den sidste 1/3 del bruges til at skære ud i små tern. Disse ristes på en pande i lidt olie og smør lige inden de skal bruges.

Det hele anrettes i en dyb skål eller tallerken og pyntes til sidst af med små buketter af kørvel